+31 (0)493 - 47 31 52 | 06 - 114 31 934 info@ceelanbewindvoering.nl

Bewindvoering bij dementie

Home / Bewindvoering bij dementie
Dementie als de ander niet meer zelf kan beslissen
Een van de kenmerken van dementie is dat het verstandelijke (cognitief) functioneren van de patiënt achteruit gaat. Er komt een moment dat het moeilijker voor hem wordt om situaties goed te overzien en te beoordelen. Het nemen van beslissingen wordt lastiger, bijvoorbeeld geldzaken. De dementerende heeft minder zicht op de gevolgen van zijn keuzes.

De familie groeit mee in het dementieproces en verleggen hun grenzen in de zorg, maar deze zorg kan op den duur te zwaar worden. Om ervoor te zorgen dat de belangen van de dementerende zijn gewaarborgd, is het mogelijk een vertegenwoordiger te benoemen. Deze persoon helpt bij het nemen van de juiste beslissing of neemt beslissingen voor de dementerende als deze dat zelf niet meer kan. De vertegenwoordiger komt op voor de belangen van de dementerende. We noemen dit ook wel rechtsbeschermende maatregelen.

Ceelan Bewindvoering helpt mensen met dementie middels beschermingsbewindvoering, want cliënten zijn gebaat bij een rustig en regelmatig leven. Samen met de familie gaan wij in gesprek om de problemen te bespreken en een oplossing te bieden betreft het financiële deel.

>> Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op

Vul uw gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.