+31 (0)493 - 47 31 52 | 06 - 114 31 934 info@ceelanbewindvoering.nl

TARIEVEN

Home / TARIEVEN

De prijzen voor bewindvoering worden jaarlijks vastgesteld door het Ministerie van Veiligheid en Justitie en zijn bij alle kantoren gelijk.

De kosten voor bewindvoering en budgetbeheer staan vermeld in de Tarievenlijst Ceelan Bewindvoering CB05. De kosten voor de aanvangswerkzaamheden zijn eenmalig. De kosten voor bewindvoering en budgetbeheer worden maandelijks, net als de vaste lasten, van uw beheerrekening afgeschreven.
De tarievenlijst kan op verzoek worden opgevraagd bij Ceelan Bewindvoering.

Afhankelijk van uw inkomen en vermogen, kunt u de kosten voor de aanvangswerkzaamheden en de bewindvoerderskosten (gedeeltelijk) vergoed krijgen uit de bijzondere bijstand via uw gemeente. De bewindvoerder vraagt in dat geval de bijzondere bijstand voor u aan.

www.bpbi.nl – Branchevereniging van Professionele bewindvoerders en inkomensbeheerders
www.nbpb.nl – Beroepsvereniging voor Professionele (beschermings)bewindvoerders

Bijzondere bijstand
Dit is een uitkering waarmee u extra of hoge kosten kunt betalen. U moet aan de voorwaarden voldoen om recht te hebben op bijzondere bijstand. Zo moet u bijvoorbeeld Nederlander zijn of hiermee gelijkgesteld kunnen worden. Ook aan uw kosten worden eisen gesteld: ze moeten bijvoorbeeld wel noodzakelijk zijn en niet door een andere regeling worden vergoed. Hebt u zelf onvoldoende inkomsten om de bewindvoerderskosten te betalen dan zal Ceelan Bewindvoering voor u bijzondere bijstand aanvragen bij de gemeente in uw woonplaats.

Hoe wordt uw aanvraag bijzondere bijstand behandeld?
Na uw aanvraag zal de gemeente onderzoeken of u aan alle voorwaarden voldoet. Heeft u (of uw partner) een inkomen boven bijstandsniveau of vermogen? Dan kan uw gemeente beslissen dat u zelf aan uw kosten moet meebetalen. Na de beoordeling van uw aanvraag ontvangen wij een beschikking over uw recht op bijzondere bijstand. Heeft u geen recht op bijzondere bijstand dan moet u zelf de bewindvoerderskosten betalen uit uw budget.

Neem contact op

Vul uw gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.