+31 (0)493 - 47 31 52 | 06 - 114 31 934 info@ceelanbewindvoering.nl

Doorlopen traject

Home / Doorlopen traject

U bent zelf verantwoordelijk voor het verkrijgen en het behouden van inkomsten.

De bewindvoerder maakt binnen 3 maanden na de datum van de beschikking een boedelbeschrijving.
De boedelbeschrijving bevat een overzicht van de bekend zijnde financiële situatie op het moment van de onderbewindstelling. De boedelbeschrijving bevat een budgetplan en een overzicht van de bij ons bekende schulden. De boedelbeschrijving zal ter ondertekening naar u worden opgestuurd. Na retourontvangst van de boedelbeschrijving wordt dit doorgestuurd naar de rechtbank.

De bewindvoerder bekijkt of u voldoende inkomsten heeft en of u recht heeft op vergoedingen die nog niet door u zijn aangevraagd. Denk hierbij aan huur- en zorgtoeslag, kindertoeslag, bijzondere bijstand enz. Indien er nog vergoedingen niet aangevraagd zijn vraagt de bewindvoerder deze alsnog voor u aan. Eventuele kwijtscheldingen voor gemeentebelastingen worden ook door de bewindvoerder aangevraagd. De bewindvoerder verzorgt ook uw belastingaangifte Inkomstbelasting Box 1.

Als u wel schulden heeft maar deze zijn niet problematisch, berekend de bewindvoerder de hoogte van uw afloscapaciteit (VLTB berekening). Daarna word er, indien mogelijk, geprobeerd om met de schuldeisers tot een schuldenregeling te komen.

Neem contact op

Vul uw gegevens in dan nemen wij zo spoedig mogelijk contact op.